SqueezeCenter nightlies won't start on Synology DS107+

Questions about using 3rd party Media Streaming software may go here
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:

https://account.synology.com/support/support_form.php?lang=enu



2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.
Pokersut
Student
Student
Posts: 77
Joined: Thu Sep 20, 2007 10:02 am

SqueezeCenter nightlies won't start on Synology DS107+

Postby Pokersut » Tue Apr 14, 2009 12:05 am

Not sure if this is the right forum, but here goes:

I have SqueezeCenter running on my DS107+, installed via SSODS. I often install nightlies to check out the new features and get the latest bug fixes, but starting at r25811, I can no longer start SC after it has been installed.

I posted a bug report over at http://bugs.slimdevices.com/show_bug.cgi?id=11666, but was referred to the Syno forums, so I assume that it's a problem with the NAS.

Here is what happens: I install the nightly, and everything goes fine. But when I want to start SC, I see this:

Code: Select all

Starting SqueezeCenter 7.4-25811 (stay tuned) ..locale: Cannot set LC_CTYPE to
default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_COLLATE to default locale: No such file or directory
... FAILED!

The log file might reveal the reason for the failure.

SqueezeCenter 7.4-25811 is not running and SqueezeCenter's MySQL is not
running.


The server log has these entries:

Code: Select all

3760: [09-04-05 23:10:49     ] ssctrl failed to start SqueezeCenter.
3759: Execution of /volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl aborted due to
compilation errors.
3758:   (Might be a runaway multi-line << string starting on line 810)
3757: syntax error at /volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl line 813, near "< ."
3756: Argument "                        print STDERR "Should not run thi..."
isn't numeric in left bitshift (<<) at /volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl
line 813.
3755: Argument "^I^I^Idie "Aborting";\n>>>>>>> .r25809\n" isn't numeric in left
bitshift (<<) at /volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl line 813.
3754: Use of bare << to mean <<"" is deprecated at
/volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl line 810.
3753: Use of bare << to mean <<"" is deprecated at
/volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl line 806.
3752: perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
3751:     are supported and installed on your system.
3750:     LANG = (unset)
3749:     LC_ALL = "da_DK",
3748:     LANGUAGE = (unset),
3747: perl: warning: Please check that your locale settings:
3746: perl: warning: Setting locale failed.
3745: [09-04-05 23:10:24     ] ssctrl Command line =
/volume1/SSODS/sbin/start-stop-daemon  --start --chuid admin --exec
/volume1/SSODS/bin/perl -- /volume1/SqueezeCenter/slimserver.pl  --daemon
--pidfile /volume1/SqueezeCenter/Cache/squeezecenter.pid --cachedir
/volume1/SqueezeCenter/Cache --logdir /volume1/SqueezeCenter/Logs --prefsdir
/volume1/SqueezeCenter/prefs --noupnp
3744: [09-04-05 23:10:13     ] ssctrl Generating locale da_DK/da_DK/ISO-8859-1.
3743: [09-04-05 23:09:25     ] ssctrl Starting SqueezeCenter 7.4-25811.


Can anyone see what the problem is?
Main unit
DS-413 * Always latest DSM (including Betas) * 1 x Seagate ST4000DM000 + 1 x Western Digital WD40EFRX + 1 x Seagate ST3000DM001 + 1 x Western Digital WD30EZRX

Backup unit
DS-213+ * Always latest DSM (including Betas) * 2 x Western Digital WD30EZRX
Pokersut
Student
Student
Posts: 77
Joined: Thu Sep 20, 2007 10:02 am

Re: SqueezeCenter nightlies won't start on Synology DS107+

Postby Pokersut » Thu Apr 16, 2009 10:05 pm

Pokersut wrote:I have SqueezeCenter running on my DS107+, installed via SSODS. I often install nightlies to check out the new features and get the latest bug fixes, but starting at r25811, I can no longer start SC after it has been installed.


Never mind. I just installed 7.4-25965 and the problem is gone now.
Main unit
DS-413 * Always latest DSM (including Betas) * 1 x Seagate ST4000DM000 + 1 x Western Digital WD40EFRX + 1 x Seagate ST3000DM001 + 1 x Western Digital WD30EZRX

Backup unit
DS-213+ * Always latest DSM (including Betas) * 2 x Western Digital WD30EZRX

Return to “Media Streaming Mods”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests