Changing from raid 1 to shr

Topics pertaining to volume setup, boot/shutdown, initialization, DSM update, HDD migration.
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:

https://account.synology.com/support/su ... p?lang=enu



2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.
gros31
Trainee
Trainee
Posts: 14
Joined: Sun Jun 10, 2018 10:14 pm

Changing from raid 1 to shr

Unread post by gros31 » Tue Jun 19, 2018 8:13 am

Well I started my nas with a 2 tb and 4tb drive giving me 6tb. I want to throw in 2 x8tb drives convert it to shr. Remove the 2tb add 8tb rebuild, remove 4tb add 8tb and rebuild to 24tb (3x8, 1 redundant)

Is this possible?

I don’t care about my data (it can be backed up) just my set up (apps ect) but not sure we’re that info is kept.

Squozen
Virtuoso
Virtuoso
Posts: 1234
Joined: Wed Jan 09, 2013 1:35 am

Re: Changing from raid 1 to shr

Unread post by Squozen » Tue Jun 19, 2018 10:19 am

You cannot convert from RAID 1 to SHR. Also, 2+4 in RAID 1 would make a 2TB array - are you sure you didn't have a JBOD volume?

gros31
Trainee
Trainee
Posts: 14
Joined: Sun Jun 10, 2018 10:14 pm

Re: Changing from raid 1 to shr

Unread post by gros31 » Tue Jun 19, 2018 11:53 am

Yea must be jbod then. Deffinitly have 6 tb

telos
Ace
Ace
Posts: 720
Joined: Mon Sep 23, 2013 6:12 pm

Re: Changing from raid 1 to shr

Unread post by telos » Tue Jun 19, 2018 2:40 pm

It is safer to have separate volumes per disk (versus JBOD). That way one failing disk doesn't compromise all.

gros31
Trainee
Trainee
Posts: 14
Joined: Sun Jun 10, 2018 10:14 pm

Re: Changing from raid 1 to shr

Unread post by gros31 » Tue Jun 19, 2018 2:50 pm

It was just to play with my new nas while hdd arrived. But spent 2hrs configing everything. Such as Sonarr radarr sabnzd ect

Post Reply

Return to “Installation, Configuration, Migration, Expansion”