Synology Forum - Search does not work?

Sit back and relax! Talk about anything here!
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:

https://account.synology.com/support/su ... p?lang=enu



2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.
User avatar
imcon
Sharp
Sharp
Posts: 155
Joined: Fri Jan 30, 2009 12:10 pm
Location: Czech Republic

Synology Forum - Search does not work?

Unread post by imcon » Tue May 30, 2017 10:19 am

Just a question: it seems to me that Search at the forum does not work at all.
I tried to search different strings, different settings, no result...

Can someone confirm it?
DS918+ / RT2600at / DS715 /DS210+ / DS209+II / DS107

User avatar
sjeph8je
Seasoned
Seasoned
Posts: 554
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:06 pm
Location: Netherlands

Re: Synology Forum - Search does not work?

Unread post by sjeph8je » Tue May 30, 2017 11:30 am

Hi,

it seems only the new posts are indexed and can be searched, older post are definitely not search
DS-218+ (10GB) | DSM 6.2-23739-1 | 1 x WD20EFRX (Basic-btrfs) (Hyper backup vault, DS, Docker, Tvheadend)
DS-916+ (8GB) | DSM 6.2-23739-1 | 2 x WD40EFRX (RAID1-btrfs) | 2 x WD10EFRX (RAID1-btrfs) (AS, Calendar, Chat, CMS, Docker, Hyper backup, PS, Snapshot Replication, SVN, VS, WS, Webdav)
  • Startech S3510SMU33 | WD20EFRX (ext-4)
DS-213J | DSM 6.2-23739 | 1 x WD20EFRX (Basic-ext4) (Hyper backup vault)
DS-209 | DSM 6.2-23739-1

Corruption wears infinite disguises.

User avatar
sjeph8je
Seasoned
Seasoned
Posts: 554
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:06 pm
Location: Netherlands

Re: Synology Forum - Search does not work?

Unread post by sjeph8je » Thu Jun 01, 2017 10:44 am

Any action taken on this, it hard to say "Search the forum when you cannot" :?
DS-218+ (10GB) | DSM 6.2-23739-1 | 1 x WD20EFRX (Basic-btrfs) (Hyper backup vault, DS, Docker, Tvheadend)
DS-916+ (8GB) | DSM 6.2-23739-1 | 2 x WD40EFRX (RAID1-btrfs) | 2 x WD10EFRX (RAID1-btrfs) (AS, Calendar, Chat, CMS, Docker, Hyper backup, PS, Snapshot Replication, SVN, VS, WS, Webdav)
  • Startech S3510SMU33 | WD20EFRX (ext-4)
DS-213J | DSM 6.2-23739 | 1 x WD20EFRX (Basic-ext4) (Hyper backup vault)
DS-209 | DSM 6.2-23739-1

Corruption wears infinite disguises.

User avatar
HarryPotter
Honorary Moderator
Honorary Moderator
Posts: 19495
Joined: Mon Oct 23, 2006 12:48 pm
Location: Switzerland

Re: Synology Forum - Search does not work?

Unread post by HarryPotter » Thu Jun 01, 2017 5:09 pm

sjeph8je wrote:hard to say "Search the forum when you cannot" :?
Yes indeed :?

I got the following information from Synology:
Currently, we are planning to move the forum to a different platform which may fix this issue. The migration will probably start in Q3 of this year.
*Please do not Private Message me for support questions; leave it on the forum so all members can learn. Thanks!*

DS718+ / DSM 6.2-23511 / ST4000VN000-2AH166 / SA400S37120G SSD cache /16 GB RAM
DS415+ / DSM 6.2-23511

LMS 7.9.1-166, 2 Squeezebox 3 + Boom

APC Smart UPS SUA750i

HardyK
Enlightened
Enlightened
Posts: 430
Joined: Tue Apr 12, 2016 8:46 pm

Photo Station Forum Search Not Working

Unread post by HardyK » Mon Jul 10, 2017 9:24 pm

Searching for the word "thumbnail" in the Photo Station forum yields 3 results. Does anyone from Synology think that's likely?

Please help us to help ourselves and fix this problem.
DS216j

Feature Suggestion: https://www.synology.com/form/inquiry/feature
Tech Support: DSM Main menu -> Support Center

HardyK
Enlightened
Enlightened
Posts: 430
Joined: Tue Apr 12, 2016 8:46 pm

Re: Synology Forum - Search does not work?

Unread post by HardyK » Tue Jul 11, 2017 10:00 pm

Roll on Q4. :roll:
DS216j

Feature Suggestion: https://www.synology.com/form/inquiry/feature
Tech Support: DSM Main menu -> Support Center

User avatar
sjeph8je
Seasoned
Seasoned
Posts: 554
Joined: Fri Jan 29, 2010 10:06 pm
Location: Netherlands

Re: Synology Forum - Search does not work?

Unread post by sjeph8je » Thu Jul 13, 2017 3:31 pm

Hi,

you can always add <site:forum.synology.com> to your search in google to search this forum (without the <>)
DS-218+ (10GB) | DSM 6.2-23739-1 | 1 x WD20EFRX (Basic-btrfs) (Hyper backup vault, DS, Docker, Tvheadend)
DS-916+ (8GB) | DSM 6.2-23739-1 | 2 x WD40EFRX (RAID1-btrfs) | 2 x WD10EFRX (RAID1-btrfs) (AS, Calendar, Chat, CMS, Docker, Hyper backup, PS, Snapshot Replication, SVN, VS, WS, Webdav)
  • Startech S3510SMU33 | WD20EFRX (ext-4)
DS-213J | DSM 6.2-23739 | 1 x WD20EFRX (Basic-ext4) (Hyper backup vault)
DS-209 | DSM 6.2-23739-1

Corruption wears infinite disguises.

HardyK
Enlightened
Enlightened
Posts: 430
Joined: Tue Apr 12, 2016 8:46 pm

Re: Synology Forum - Search does not work?

Unread post by HardyK » Thu Jul 13, 2017 6:29 pm

Awesome. Works well, thank you!
DS216j

Feature Suggestion: https://www.synology.com/form/inquiry/feature
Tech Support: DSM Main menu -> Support Center

dabeckham
I'm New!
I'm New!
Posts: 3
Joined: Tue Jan 09, 2018 4:55 am

Google search better than Synology forum search?

Unread post by dabeckham » Tue Jan 09, 2018 5:19 am

I recently installed a DS1817 and randomly notice very high pings times and slow SMB browsing. After disconnecting and reconnecting the NIC, ping times return to <1ms and SMB Browsing responds instantly.

So the first thing I did is Google "synology high ping times" and I get many results linking back to this forum. The threads load and are readable. There is no explanations for the problem.

So, now I search "high ping times" on this forum, and the threads that google found don't even show up in this forum's search results.

How is it that google has a better index of the forum than the forum server itself? This really stinks.

Post Reply

Return to “The Lounge”