[SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Questions about HTTP Access/Mods may go here
Forum rules
Please note the disclaimer before modifying your Synology Product.
wrightie
I'm New!
I'm New!
Posts: 6
Joined: Tue Aug 26, 2014 2:06 pm

[SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby wrightie » Fri Mar 25, 2016 2:36 pm

!!!HELP!!!
Tonight DSM upgraded to v6; now I have problems with a reverse proxied server I can't properly access anymore, and the Redmine service that the server hosts is fundamental for a work I'm completing, for which I have a very limited time.

Up to DSM 5, there was a httpd-vhost.conf-user file in /etc/httpd/sites-enabled-user which, among other things, sets up a reverse proxy to a LAN server running Redmine on port 5000. It worked fine till today (this is a subset of the complete file):


#Manually added to implement reverse proxying to 192.168.1.202
#LoadModule proxy_module modules/mod_proxy.so
#LoadModule proxy_http_module modules/mod_proxy_http.so
ProxyRequests Off

#Additional ports to listen to
Listen 5000

#NameVirtualHosts
NameVirtualHost *:5000
NameVirtualHost *:80

#-----------
#- Redmine -
#-----------
<VirtualHost *:5000>
ServerName s***i.e***o.com
#DocumentRoot "/volume1/web/redmine"
#ErrorDocument 403 "/webdefault/sample.php?status=403"
#ErrorDocument 404 "/webdefault/sample.php?status=404"
#ErrorDocument 500 "/webdefault/sample.php?status=500"

#Manually added to implement reverse proxying to 192.168.1.202
ProxyRequests Off
<Proxy *>
Order deny,allow
Allow from all
</Proxy>
ProxyPass / http://192.168.1.202:5000/
ProxyPassReverse / http://192.168.1.202:5000/
<Location />
Order allow,deny
Allow from all
</Location>
</VirtualHost>



Now the WebStation is a service itself, and it looks like the new folder for httpd-vhost.conf-user is /usr/local/etc/httpd/sites-enabled; but the file can't be manually edited, as it's automatically rewritten every time the package is started/restarted.
Ok, no manual changes.
There's a reverse proxy interface under the app portal menu of the control panel; I set it up (see below), but it does not work: it loses the port reference when it changes page:

Description: redmine
Source: protocol-HTTP; hostname-s***i.e***o.com; port-5000
Destination: protocol-HTTP; hostname-192.168.1.202; port-5000


Questions are:
* where is the conf file for the reverse proxy settings now?
* is it overwritten from scratch every time you change something in the web interface or you restart the DiskStation, or can it be modified? Will it keep my changes?
* if it's not going to work, how can I restore the reverse proxy settings that worked with DSM v5? What conf file can I edit?

I'm thanking you all in advance; as I already stated, it's urgent as this problem is blocking an important project I'm working at.

wrightie
Last edited by wrightie on Sat Apr 02, 2016 5:01 pm, edited 2 times in total.
...Proud owner of a bunch of Synology Diskstation Servers...
Check my Synology blog at http://www.wrightie.eu/
wiz561
Rookie
Rookie
Posts: 34
Joined: Wed Jan 11, 2012 8:08 pm

Re: After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby wiz561 » Fri Mar 25, 2016 3:36 pm

I'm not sure if this is the right way to do it or not, but it looks like the conf files may had been moved from...

/etc/httpd/sites-enabled-user/ to /usr/local/etc/httpd/sites-enabled/

I also had to rename the file so it ended in .conf instead of .conf-user-8-27-something. After doing this and restarting, my reverse proxy started working again.
wrightie
I'm New!
I'm New!
Posts: 6
Joined: Tue Aug 26, 2014 2:06 pm

Re: After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby wrightie » Fri Mar 25, 2016 7:40 pm

wiz561 wrote:I'm not sure if this is the right way to do it or not, but it looks like the conf files may had been moved from...

/etc/httpd/sites-enabled-user/ to /usr/local/etc/httpd/sites-enabled/

I also had to rename the file so it ended in .conf instead of .conf-user-8-27-something. After doing this and restarting, my reverse proxy started working again.


You saved me! Now it's all working fine!!!
I removed the reverse proxy definition from the app portal menu of the control panel, moved my config file and added a ".conf" suffix; then I restarted the service with:

sudo /usr/syno/sbin/synoservicecfg --restart pkgctl-WebStation

...and it worked!!!!
Thanks a lot!

wrightie
...Proud owner of a bunch of Synology Diskstation Servers...
Check my Synology blog at http://www.wrightie.eu/
Jaybeam
I'm New!
I'm New!
Posts: 6
Joined: Wed Jul 08, 2015 5:11 pm

Re: [SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby Jaybeam » Sat Mar 26, 2016 5:59 pm

Could you please given an example off the contents of your file and what you named it because for no matter what I try, my files get replaced by the syno ones.

Grtz,
Rudy.
GiovannieR
Trainee
Trainee
Posts: 18
Joined: Fri Mar 25, 2016 1:41 pm

Re: [SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby GiovannieR » Mon Mar 28, 2016 4:52 pm

if your config located in /usr/local/etc/httpd/sites-enabled/ and not named httpd-vhost.conf-user but httpd-vhost.conf for example.

<VirtualHost *:80 *:443>
ServerName mydomain.tld
SetEnv HOST mydomain.tld
ServerAlias sub.mydomain.tld
DocumentRoot "/path/to/folder"
<IfModule dir_module>
DirectoryIndex index.html index.htm index.cgi index.php index.php5
</IfModule>
<Directory "/path/to/folder">
Options MultiViews FollowSymLinks ExecCGI
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>

<IfModule fastcgi_module>
AddHandler default-handler .htm .html .shtml
AddHandler php5-fastcgi .php .php3 .php4 .php5 .phtml
AddType text/html .php .php3 .php4 .php5 .phtml
Action php5-fastcgi /php-fpm-handler.fcgi
ScriptAlias /php-fpm-handler.fcgi /php-fpm-handler
</IfModule>

</VirtualHost>

this is one entry of my httpd-vhost.conf file (using the default layout)

If your files located in "/usr/local/etc/httpd/sites-enabled/" is gone, the config is refused/rejected. and the system wil create a new folder in "/usr/local/etc/httpd/" named for example: "sites-enabled.Yds3Y" with you config in it.
it will create a new folder everytime your config gets refused/rejected. You will also get a warning in DSM manager (webinterface)
User avatar
lotsacaffeine
Beginner
Beginner
Posts: 21
Joined: Sun Jan 31, 2016 11:04 pm
Location: Murfreesboro, TN
Contact:

Re: [SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby lotsacaffeine » Tue Mar 29, 2016 8:53 am

You might also want to check out these directories and files...

/var/package/WebStation/
/var/package/WebStation/etc
/var/package/WebStation/etc/VirtualHost.json
Hardware: DS1513+ NAS (4GB RAM, x5 WD RED 4TB), DX 513 (x5 WD RED 3TB), ASUS RT-AC68U WiFi Router, APC Back-UPS Pro 1500 (BR1500G), Comcast Business Gateway (5-fixed IPs).
Configured: Win/Mac FileServer (TimeMachine), DNS Server (2 domains, x2 LAN ports), Photo Station, Download Station, Video Station, Surveillance Station (x3 PTZ/IP cams), Audio Station, Mail Server, Media Server, VPN Server, Web Station-Virtual Hosts (x3 WordPress Blogs, phpBB)
DSM Version: 6.0-7321 Update 3
Jaybeam
I'm New!
I'm New!
Posts: 6
Joined: Wed Jul 08, 2015 5:11 pm

Re: [SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby Jaybeam » Thu Mar 31, 2016 3:23 pm

The thing I'm trying to do is forward anything that arrives on my domain on the ssl port with sub-domain "transmission", to my transmission web-gui in http.
Transmission doesn't support https and this worked perfectly on DSM5.2. On DSM 6 however it keeps getting rejected.

<VirtualHost *:443>
ServerName http://www.j*****m.be
DocumentRoot "/var/services/web"
ErrorDocument 403 "/webdefault/error.html"
ErrorDocument 404 "/webdefault/error.html"
ErrorDocument 500 "/webdefault/error.html"
SSLEngine on

ProxyPass /transmission/ http://192.168.20.105:9091/transmission/
ProxyPassReverse /transmission http://192.168.20.105:9091/transmission/

</VirtualHost>
GiovannieR
Trainee
Trainee
Posts: 18
Joined: Fri Mar 25, 2016 1:41 pm

Re: [SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby GiovannieR » Fri Apr 01, 2016 1:45 am

Jaybeam wrote:The thing I'm trying to do is forward anything that arrives on my domain on the ssl port with sub-domain "transmission", to my transmission web-gui in http.
Transmission doesn't support https and this worked perfectly on DSM5.2. On DSM 6 however it keeps getting rejected.

<VirtualHost *:443>
ServerName http://www.j*****m.be
DocumentRoot "/var/services/web"
ErrorDocument 403 "/webdefault/error.html"
ErrorDocument 404 "/webdefault/error.html"
ErrorDocument 500 "/webdefault/error.html"
SSLEngine on

ProxyPass /transmission/ http://192.168.20.105:9091/transmission/
ProxyPassReverse /transmission http://192.168.20.105:9091/transmission/

</VirtualHost>

why the http:// in front of your servername
Let me help you.

and the virtualhost is just:

<VirtualHost *:80 *:443>
ServerName http://www.j*****m.be
DocumentRoot "/var/services/web"
ErrorDocument 403 "/webdefault/error.html"
ErrorDocument 404 "/webdefault/error.html"
ErrorDocument 500 "/webdefault/error.html"
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^/?(.*) https://%{SERVER_NAME}/$1 [R,L]
</VirtualHost>

try to add the reverse proxy in the web gui, or check in /usr/local/etc/nginx/conf.d/ if there is already a .conf for the transmission(cant check dont have transmission running) else i think you need to create a conf.

For example the file http://www.Transmission.conf:

with the entries:
server_name http://www.j*****m.be;
location ^~ /transmission {
include proxy.conf;
proxy_pass http://192.168.20.105:9091/transmission/;
}


maybe also:
proxy_redirect http://www.j*****m.be/transmission/ https://www.j*****m.be/transmission/;

or with: port_in_redirect off;
or both (add lines under proxy_pass.)

it will do the proxy only for "www.j*****m.be" and listens only on 443. Again i cant test this, but trying to help. dont know the location where the gui saves the config, still looking for that :)
jfc3744
I'm New!
I'm New!
Posts: 2
Joined: Sun Apr 17, 2016 5:21 pm

Re: [SOLVED] After DSM 6.0 update, reverse proxy is not working

Postby jfc3744 » Wed Apr 20, 2016 11:02 am


Return to “HTTP/Apache Mods”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest