Rate speed wifi problem copy RT1900 - Asus AC88

Discussion about the hardware compatibility of the Synology router.
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:

https://account.synology.com/support/support_form.php?lang=enu



2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.
Earic
I'm New!
I'm New!
Posts: 1
Joined: Mon Jan 22, 2018 11:47 am

Rate speed wifi problem copy RT1900 - Asus AC88

Postby Earic » Mon Jan 22, 2018 6:12 pm

Hello everyone,

I post here for have just more idea about resolve my problem or maybe solution

So at first i give you info about my config

Win10 : 1709

Routeur : RT1900 Ac SRM 1.1.6-6931

Wifi card : Asus PCE-AC88 AC3100 Version 2.8.0.5 2017/07/05 ( Latest driver )

Nas D218play DSM 6.1.4-15217 Update 5 with Seagate ST2000DM006


The problem:

It is wifi stability débitrate change only when copy something.

Before copy everything look perfect : Connection 1300 Mbps or 1100 Mbps

So let show you 2 screens-shot and 1 little video.

The check : https://drive.google.com/file/d/17fAEH6olsKYlAlPgiPJIlq5BiOGZlMXc/view?usp=sharing

The problem : https://drive.google.com/file/d/1zPe8al4dtip7HET5flbatps23LjRSJee/view?usp=sharing

1 answer be near change nothing : https://drive.google.com/file/d/1a32K7J1870UTlCwOO65sfwnkCUydDKMu/view?usp=sharing

So for me stay 3 way

Win 10 problem or driver Asus AC88

Or maybee something in Rt1900 Ac change rate of speed

But without RX,TX and BER analysis, i can t do more.

Hope someone this this before and how to fix

Best regard
Moan
Trainee
Trainee
Posts: 17
Joined: Fri Sep 29, 2017 12:48 pm

Re: Rate speed wifi problem copy RT1900 - Asus AC88

Postby Moan » Fri Jan 26, 2018 10:01 am

1300 is the maximum possible speed.
From the video you uploaded, I can see that you get only ~50MB/s all the time when copying the file. This is around 400Mb/s, so still less than Windows shows as maximum. I wouldn't worry that much about what Windows shows, as long as you get good copying speeds.
You can try to change settings of 5GHz WiFi, for example setting channel to ~100 and see if you get better speeds.

Return to “Hardware Compatibility”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest