Port forward not applied, delete and readd

Topics pertaining to SRM usage, usability and management
Forum rules
We've moved! Head over to Synology Community (community.synology.com) to meet up with our team and other Synology enthusiasts!
pergola.fabio
Student
Student
Posts: 76
Joined: Thu Jul 12, 2018 7:42 pm

Port forward not applied, delete and readd

Unread post by pergola.fabio » Tue Sep 25, 2018 9:09 am

Hi

rt2600ac , i have enabled firewall and created a deny-all rule

so if i want todo port forwarding, i make a rule in firewall to allow that port from every source
then i create a port forward rule like it should, i have about 10 of them

when tesing them, seens 2 were not working , also port scan said the port was closed
i have looked everywere , all settings were correct

then i just deleted the port forward rule, saved, added again, and bam , port fowarrd fule was working

already needed to do this 3 times, just delete the delete, save, readd again, save , and it was working, verry frustating

is this a known issue?

Babylonia
Virtuoso
Virtuoso
Posts: 1305
Joined: Tue Jul 26, 2016 10:47 am

Re: Port forward not applied, delete and readd

Unread post by Babylonia » Tue Sep 25, 2018 7:41 pm

As examples how to set Firewall rules, see < THIS message > and follow up reactions.
Very typical usage, in using OpenDNS see < THIS message >

VPN exclusively, and general thougts, see < THIS message > and next follow up reaction.
RT1900ac / DS213j / DS415+ / DS218+ (at different locations).

pergola.fabio
Student
Student
Posts: 76
Joined: Thu Jul 12, 2018 7:42 pm

Re: Port forward not applied, delete and readd

Unread post by pergola.fabio » Tue Sep 25, 2018 8:20 pm

hi i know how to setup the rules and forward
the problem is , the port forward rule is not applied/saved, untill i delete and readd it again
(sometimes)

Babylonia
Virtuoso
Virtuoso
Posts: 1305
Joined: Tue Jul 26, 2016 10:47 am

Re: Port forward not applied, delete and readd

Unread post by Babylonia » Wed Sep 26, 2018 1:16 am

pergola.fabio wrote:
Tue Sep 25, 2018 8:20 pm
hi i know how to setup the rules and forward
I doubt, otherwise you didn't have problems.

Make a screen shot which ports are forwarded and which rules are made for firewall, and publish to a web-server.
Maybe members of the forum can see why it is not working properly.
RT1900ac / DS213j / DS415+ / DS218+ (at different locations).

Locked

Return to “Installation and Configuration”