Unreliable AP mode of RT1900ac - Warning

Topics pertaining to SRM usage, usability and management
Forum rules
Synology Community is the new platform for the enthusiasts' interaction, and it will soon be available to replace the Forum.
michalv
I'm New!
I'm New!
Posts: 2
Joined: Sat Mar 03, 2018 10:00 pm

Unreliable AP mode of RT1900ac - Warning

Unread post by michalv » Sat Mar 03, 2018 10:17 pm

I'm experiencing very problematic behaviour of the RT1900ac after upgrade to the SRM 1.1.6-6931 Update 3 in the AP mode. Wireless connections are with high latency (in avg. > 100ms, peaks over 10000ms) and practically not usable. Router mode is ok, but not feasible in my network topology as there is one DHCP server above RT :(
Hope a new upgrade will fix it (soon).

User avatar
mreg376
Versed
Versed
Posts: 226
Joined: Thu Dec 14, 2017 3:40 pm
Location: Brooklyn, New York

Re: Unreliable AP mode of RT1900ac - Warning

Unread post by mreg376 » Sun Mar 04, 2018 1:26 am

No issues here with RT2600ac in AP mode after update to 1.1.6-6931-3. Did you change anything else?
----
RT2600ac
Knowledge is Good.

Maurice118
Versed
Versed
Posts: 201
Joined: Wed Jul 24, 2013 9:02 pm
Contact:

Re: Unreliable AP mode of RT1900ac - Warning

Unread post by Maurice118 » Tue Mar 13, 2018 9:42 pm

@michalv I have 2x rt1900ac running in ap mode, just as mreg376 no issues here either.
aka divx118 #synology at freenode.net
rt1900ac packages https://synology.timara.nl

michalv
I'm New!
I'm New!
Posts: 2
Joined: Sat Mar 03, 2018 10:00 pm

Re: Unreliable AP mode of RT1900ac - Warning

Unread post by michalv » Sat Mar 17, 2018 10:20 pm

Thanks for your experiences. Unfortunately, I still do experience this behaviour after several resets and setting configs. I made no extra changes, there are no additional services running or packages installed.

Post Reply

Return to “Installation and Configuration”