Playlist/Album only plays one song then stops

Forum rules
This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:
https://account.synology.com/support/suppo ... p?lang=enu
erpol
Trainee
Trainee
Posts: 14
Joined: Sun Feb 21, 2016 2:58 pm

Re: Playlist/Album only plays one song then stops

Postby erpol » Tue Jul 04, 2017 9:25 am

Hi all,

A quick update on our issue: I got 2 new package updates this morning, one of them Audiostation and guess what!
Version: 6.1.1-3158

(2017/07/04)
1. Now uses HTML5 player by default since this upgrade.
2. Fixed an issue where using DLNA devices to play the next song automatically might fail.
3. Minor bug fixes.

So I'm going to install and test this version, and see how it goes.

Cheers to all,
RP
gerben
I'm New!
I'm New!
Posts: 3
Joined: Fri Jul 12, 2013 3:25 pm

Re: Playlist/Album only plays one song then stops

Postby gerben » Wed Sep 13, 2017 8:24 pm

I had similar problems when playing music from my synology (a DS 211)
I could play some songs but after 3 or 4 songs the playback stopped. The problem was the same whether I played the music from our Marantz SR5007 our Marantz M CR510 as well as in our Rasberry Pi devices with OSMC. The Marantz amplifiers contact the Synology via uPnP. The Raspberry/OSMC devices via NFS.

After checking many options in the synology packages, my router and the individual devices I found that the synology was set to spin down the disks after 20 minutes of inactivity. Setting this to 30 minutes solved the issue for the Marantz amplifiers. Clearly, the Synology cannot respond fast enough to the request of the amplifiers when the disks are in hibernation mode. I still need to find the proper timing to solve the issue for the raspberry/osmc devices, but when facing similar problems, do not forget to check the spin down timing for your harddisks.

regards,

Gerben
AndreBott
I'm New!
I'm New!
Posts: 1
Joined: Tue Oct 10, 2017 6:49 pm

Re: Playlist/Album only plays one song then stops

Postby AndreBott » Tue Oct 10, 2017 6:55 pm

The Problem remains for me even after the current Audio Station update (6.2.0-3208)

When streaming music to my Bose Soundtouch 300 the playlist will hang at the end of the song.
No matter if the stream was started over the DS audio Android app or over the web-page.

The log-file audio_debug_msg repeats the following information

Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:1454 Send action to URL [http://192.168.1.143:8091/RenderingControl/Control]
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:441
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:442 Control Complete from URL [http://192.168.1.143:8091/AVTransport/Control]
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:300 TrackDuration [0:04:01][241]
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:305 TrackURI [http://192.168.1.8:5000/webman/3rdparty/AudioStation/webUI/audiotransfer.cgi/474f5c473a1cc58134.mp3]
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:310 RelTime [0:04:01][241]
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:441
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:442 Control Complete from URL [http://192.168.1.143:8091/AVTransport/Control]
Oct 10 19:32:55 upnp.cpp:331 [SoundTouch 300] GetTransportInfoResponse [TransportState] = PLAYING

any ideas / updates?
mammoth
Beginner
Beginner
Posts: 20
Joined: Sun Apr 08, 2012 9:08 am

Re: Playlist/Album only plays one song then stops

Postby mammoth » Thu Dec 07, 2017 5:34 pm

I've had this problem on my DS212+ using the DS Audio Android app since, well, 2012 when I bought my NAS. It would be really great if Synology could figure out what is wrong here and fix it.

Return to “DS audio”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests