Synology 1515+ LACP + ESX 6

This room is for the discussion of how the Synology DiskStation can meet the storage needs for Virtual HyperVisors.
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:
https://myds.synology.com/support/suppo ... p?lang=enu
2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.
clavell1977
I'm New!
I'm New!
Posts: 1
Joined: Sun Feb 12, 2017 6:21 pm

Synology 1515+ LACP + ESX 6

Postby clavell1977 » Sun Feb 12, 2017 6:34 pm

Hi All,


There's a Syno 1515+ with a volume (4x3TB, RAID10 array) shared via NFS. If i measure the throughput directly on Syno-box (ssh, dd, checking the resource monitor), it give cca. 300 MBytes/sec, which is quite normal. The Syno's 4 interfaces are configured into a bond, 802.3ad LACP (shows 4000GB Full duplex on the mgmt interface). This connected to a TP-Link SG2216 swith, also configured LAG LACP active. To the switch, an ESX 6 physical host connected, with 3 gigabit NIC, configured to a distributed switch, active LACP. When i issue a measure on a running VM which uses this NFS datastore, it gives no more than 90 MBytes/sec, which seems for me that it is only uses 1 gigabit link speed, so it does not seem loadbalanced...

I would like to use the speed of the 3 vmnic aggregated speed, which, of course, would be much more faster than 90 MBytes/sec.

Any suggestion, idea, alternatives ?

Thank you in advance !

Return to “Virtual HyperVisors (VMWare/ESXi)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest