Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Questions regarding media streaming across varied protocols, including UPnP/DLNA/CIFS can be placed here.
Forum rules
We've moved! Head over to Synology Community (community.synology.com) to meet up with our team and other Synology enthusiasts!
rtadams89
Novice
Novice
Posts: 44
Joined: Wed Sep 08, 2010 11:45 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Unread post by rtadams89 » Mon Dec 27, 2010 4:51 am

I have a similar issue on my DS210j. I stream moves (BluRay folder structure rips) from the DiskStation's NFS share to a Mede8er media device. I never thought about being relate to the new firmware, but sure enough, the problems started after installing the DSM 3.0 firmware (not sure which specific version did it, as I didn't do any streaming between the initial 3.0 release and the latest release). Is this a confirmed bug of the firmware, or is there something else going on?

User avatar
rodef
Skilled
Skilled
Posts: 601
Joined: Mon Jan 14, 2008 9:19 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Unread post by rodef » Mon Dec 27, 2010 6:37 am

I turned off hibernation on the NAS and playback seems to have got a lot better for me.
Model: DS508; F/W: DSM 4.0-2265; HDD: 5 x Seagate 1TB ST31000340NS (JBOD; Basic); Link Aggregation: Enabled (Gigabit)
Model: DS212; F/W: DSM 6.1.3-15152(6); HDD: 1 x Seagate 3TB ST3000DM001; 1 x Hitachi 3TB S723030ALA640 (RAID 0)
Camera: IQinVision IQeye 702; Other: Squeezebox Boom and Classic (SSODS 4.9.1 / SBS 7.5.2-31632)

rtadams89
Novice
Novice
Posts: 44
Joined: Wed Sep 08, 2010 11:45 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Unread post by rtadams89 » Mon Dec 27, 2010 8:31 am

I have my hibernation time set at 15 minutes, and since playback gets weird within 20 seconds of starting a movie, I don't think that is it. However, I'm going to turn hibernation off completely and see if that makes any difference.

Does the inactivity timer get reset by NFS/Samba share access, or is it based only on access through the web interface?

User avatar
rodef
Skilled
Skilled
Posts: 601
Joined: Mon Jan 14, 2008 9:19 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Unread post by rodef » Mon Dec 27, 2010 4:01 pm

Not sure about the inactivity timer, perhaps someone else knows.

I only turned off hibernation because I was having so many problems with Surveillance Station, e.g. low framerate videos, 1-3 second videos (which should be impossible given that I set it to minimum 30 second videos), SS regularly losing connection to the camera etc. When I turned off hibernation it seemed to fix those problems in SS, and I also noticed that streaming doesn't suffer from jittering anymore.

So I'd say try turning it off, and then restarting your NAS and PC and see how it goes.
Model: DS508; F/W: DSM 4.0-2265; HDD: 5 x Seagate 1TB ST31000340NS (JBOD; Basic); Link Aggregation: Enabled (Gigabit)
Model: DS212; F/W: DSM 6.1.3-15152(6); HDD: 1 x Seagate 3TB ST3000DM001; 1 x Hitachi 3TB S723030ALA640 (RAID 0)
Camera: IQinVision IQeye 702; Other: Squeezebox Boom and Classic (SSODS 4.9.1 / SBS 7.5.2-31632)

Norbi
I'm New!
I'm New!
Posts: 2
Joined: Thu Jan 20, 2011 9:43 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Unread post by Norbi » Thu Jan 20, 2011 11:58 pm

I've tried DM3.1b and the issue is still there with DS209. Thinking to try and downgrade to DM2.3

Locked

Return to “Media Server”