Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Questions regarding media streaming across varied protocols, including UPnP/DLNA/CIFS can be placed here.
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:
https://myds.synology.com/support/suppo ... p?lang=enu
2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.
rtadams89
Novice
Novice
Posts: 44
Joined: Wed Sep 08, 2010 11:45 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Postby rtadams89 » Mon Dec 27, 2010 4:51 am

I have a similar issue on my DS210j. I stream moves (BluRay folder structure rips) from the DiskStation's NFS share to a Mede8er media device. I never thought about being relate to the new firmware, but sure enough, the problems started after installing the DSM 3.0 firmware (not sure which specific version did it, as I didn't do any streaming between the initial 3.0 release and the latest release). Is this a confirmed bug of the firmware, or is there something else going on?
User avatar
rodef
Seasoned
Seasoned
Posts: 598
Joined: Mon Jan 14, 2008 9:19 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Postby rodef » Mon Dec 27, 2010 6:37 am

I turned off hibernation on the NAS and playback seems to have got a lot better for me.
Model: DS508; F/W: DSM 4.0-2228; HDD: 5 x Seagate 1TB ST31000340NS (JBOD; Basic); Link Aggregation: Enabled (Gigabit)
Model: DS212; F/W: DSM 4.1-2636; HDD: 1 x Seagate 3TB ST3000DM001; 1 x Hitachi 3TB S723030ALA640 (RAID 0)
Camera: IQinVision IQeye 702; Other: Squeezebox Boom and Classic (SSODS 4.9.1 / SBS 7.5.2-31632)
rtadams89
Novice
Novice
Posts: 44
Joined: Wed Sep 08, 2010 11:45 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Postby rtadams89 » Mon Dec 27, 2010 8:31 am

I have my hibernation time set at 15 minutes, and since playback gets weird within 20 seconds of starting a movie, I don't think that is it. However, I'm going to turn hibernation off completely and see if that makes any difference.

Does the inactivity timer get reset by NFS/Samba share access, or is it based only on access through the web interface?
User avatar
rodef
Seasoned
Seasoned
Posts: 598
Joined: Mon Jan 14, 2008 9:19 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Postby rodef » Mon Dec 27, 2010 4:01 pm

Not sure about the inactivity timer, perhaps someone else knows.

I only turned off hibernation because I was having so many problems with Surveillance Station, e.g. low framerate videos, 1-3 second videos (which should be impossible given that I set it to minimum 30 second videos), SS regularly losing connection to the camera etc. When I turned off hibernation it seemed to fix those problems in SS, and I also noticed that streaming doesn't suffer from jittering anymore.

So I'd say try turning it off, and then restarting your NAS and PC and see how it goes.
Model: DS508; F/W: DSM 4.0-2228; HDD: 5 x Seagate 1TB ST31000340NS (JBOD; Basic); Link Aggregation: Enabled (Gigabit)
Model: DS212; F/W: DSM 4.1-2636; HDD: 1 x Seagate 3TB ST3000DM001; 1 x Hitachi 3TB S723030ALA640 (RAID 0)
Camera: IQinVision IQeye 702; Other: Squeezebox Boom and Classic (SSODS 4.9.1 / SBS 7.5.2-31632)
Norbi
I'm New!
I'm New!
Posts: 2
Joined: Thu Jan 20, 2011 9:43 pm

Re: Stuttering movies after installation dsm 3.0 1354

Postby Norbi » Thu Jan 20, 2011 11:58 pm

I've tried DM3.1b and the issue is still there with DS209. Thinking to try and downgrade to DM2.3

Return to “Media Server”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests