Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external account

Discussion Room for the Synology MailStation Package
Forum rules
1) This is a user forum for Synology users to share experience/help out each other: if you need direct assistance from the Synology technical support team, please use the following form:
https://myds.synology.com/support/suppo ... p?lang=enu
2) To avoid putting users' DiskStation at risk, please don't paste links to any patches provided by our Support team as we will systematically remove them. Our Support team will provide the correct patch for your DiskStation model.

Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external account

Postby banane » Wed Mar 07, 2012 11:20 am

after updating the NAS (to DSM 4.0) and the Mail Station package (2-040) it doesn't fetch anymore mails from external account by POP
It was working before the update
Anyone with the same issue?
DS712+ | 4GB RAM | 1TB RAID 1
DS1511+ | 3GB RAM | 5 x WD20EARX
banane
Student
Student
 
Posts: 64
Joined: Thu May 13, 2010 8:44 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby gemoe » Wed Mar 07, 2012 1:56 pm

Hi all, yes, I badly suffer from the same issue.

I need a fix quickly or have to revert to the old system -- how can I do this?

Many thanks for your help and best regards, Gerhard.
gemoe
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 5
Joined: Tue Dec 21, 2010 10:28 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby HarryPotter » Wed Mar 07, 2012 2:15 pm

Me too I dont get mails from external pop accounts anymore :(
*Please do not Private Message me for support questions; leave it on the forum so all members can learn. Thanks!*

DS713+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HD204UI (RAID0) / LMS 7.7.3-038
DS712+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HDS721010KLA330 (RAID0)
DS110+ / DSM 5.0-4493-5 / HD154UI
DS408 / DSM 4.0 2265 / 2 x ST31000340AS (RAID0) + 1 x HDS721010KLA330
DS207+ / DSM 3.1.1639 / ST31000340AS + WD5000KS

2 Squeezebox 3 + Boom
Rapsody N35

APC Smart UPS SUA750i
User avatar
HarryPotter
Honorary Moderator
Honorary Moderator
 
Posts: 14247
Joined: Mon Oct 23, 2006 12:48 pm
Location: Switzerland

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby banane » Wed Mar 07, 2012 2:26 pm

I've opened a ticket
I hope it get fixed soon, I can't work without it!
DS712+ | 4GB RAM | 1TB RAID 1
DS1511+ | 3GB RAM | 5 x WD20EARX
banane
Student
Student
 
Posts: 64
Joined: Thu May 13, 2010 8:44 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby gemoe » Wed Mar 07, 2012 2:27 pm

I tried to execute "synofetch" manually at my 1511+. Result:

Syn1511> synofetch gemoe
/usr/syno/bin/synofetch: line 1: syntax error: unexpected word (expecting ")")

Doesn't look good...
gemoe
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 5
Joined: Tue Dec 21, 2010 10:28 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby HarryPotter » Thu Mar 08, 2012 1:47 am

OK, for me the problem is solved.

Here my steps (thanks to user goetz from German forum);

installed the IPKG package called "file"
sent command "file /usr/syno/bin/synofetch
got the result:
/usr/syno/bin/synofetch_bak: setuid ELF 32-bit LSB executable, ARM, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.14, stripped
which is the wrong version for my Ds (it is not an aARM based model)
unpacked the mailstaion package run the "fil" command for the synofetch found there
result:
/usr/syno/bin/synofetch: setuid ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.4.3, stripped
Bingo!

Removed Mailstation
Removed /usr/syno/bin/synofetch
Reinstalled Mailstation with same file like yesterday (I didnt redownload it...)

Hurra, now I have the correct version and it I get the mails.

I have no idea where this ARM version was coming from, but who cares, it is solved :)
*Please do not Private Message me for support questions; leave it on the forum so all members can learn. Thanks!*

DS713+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HD204UI (RAID0) / LMS 7.7.3-038
DS712+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HDS721010KLA330 (RAID0)
DS110+ / DSM 5.0-4493-5 / HD154UI
DS408 / DSM 4.0 2265 / 2 x ST31000340AS (RAID0) + 1 x HDS721010KLA330
DS207+ / DSM 3.1.1639 / ST31000340AS + WD5000KS

2 Squeezebox 3 + Boom
Rapsody N35

APC Smart UPS SUA750i
User avatar
HarryPotter
Honorary Moderator
Honorary Moderator
 
Posts: 14247
Joined: Mon Oct 23, 2006 12:48 pm
Location: Switzerland

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby banane » Thu Mar 08, 2012 8:18 am

sorry HarryPotter,
could you post clearly all the commands to get it working?
Thanks
DS712+ | 4GB RAM | 1TB RAID 1
DS1511+ | 3GB RAM | 5 x WD20EARX
banane
Student
Student
 
Posts: 64
Joined: Thu May 13, 2010 8:44 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby gemoe » Thu Mar 08, 2012 9:18 am

Hi HarryPotter, thanks. Works for me again as well!

To all: Load the correct package from the synology website, double check that it has the correct processor type indicated, e.g. MailStation2-x86-20120305-040.spk for the 1511+ model. (NOT ARM!)

Then you can as well use the GUI to install the package.

Best regards, Gerhard.
gemoe
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 5
Joined: Tue Dec 21, 2010 10:28 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby banane » Thu Mar 08, 2012 10:55 am

ok, great!!!
I've installed the package downloaded from the synology website and now is working (on a DS712+ and a DS1511+)
Thanks all

by the way, synology support has told me that is a firewall problem, but it isn't, its a problem of the package: wrong architecture
DS712+ | 4GB RAM | 1TB RAID 1
DS1511+ | 3GB RAM | 5 x WD20EARX
banane
Student
Student
 
Posts: 64
Joined: Thu May 13, 2010 8:44 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby rozu » Thu Mar 08, 2012 1:45 pm

I had definitively the right package after updating to 4.0. I allowed the firewall now to accept everything, where no rule matches. Now it works fine. But we expect hardly a hotfix for that from Synology. Thanks to all! :roll:
DS212+ DS 211+ DS209+ DS106j DS101 SYNOLOGY from the beginning.
rozu
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 7
Joined: Mon Mar 02, 2009 11:38 am

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby HarryPotter » Thu Mar 08, 2012 2:52 pm

banane wrote:could you post clearly all the commands to get it working?

Sorry for confusing you. The special commands where just to identify the problem - means getting the version info of synofetch.

As you got now, the solution is just to install the correct Mailstation Version for your model.
*Please do not Private Message me for support questions; leave it on the forum so all members can learn. Thanks!*

DS713+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HD204UI (RAID0) / LMS 7.7.3-038
DS712+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HDS721010KLA330 (RAID0)
DS110+ / DSM 5.0-4493-5 / HD154UI
DS408 / DSM 4.0 2265 / 2 x ST31000340AS (RAID0) + 1 x HDS721010KLA330
DS207+ / DSM 3.1.1639 / ST31000340AS + WD5000KS

2 Squeezebox 3 + Boom
Rapsody N35

APC Smart UPS SUA750i
User avatar
HarryPotter
Honorary Moderator
Honorary Moderator
 
Posts: 14247
Joined: Mon Oct 23, 2006 12:48 pm
Location: Switzerland

Re: MailStation stopped after powerfailure

Postby Edwin_NL » Thu Mar 08, 2012 7:16 pm

I have the same with Mailstation (DS211, DSM 4.0). No luck yet to fix. I can send eMail but can't get my external POP3 accounts.

BR, Edwin.
Edwin_NL
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 20, 2012 7:49 pm

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby ISTU » Fri Mar 09, 2012 10:10 pm

I have the same Issue, when using LDAP users the POP3 doesnt work.
in the dir /volume1/@appstore/MailStation/roundcubemail/ext , are the config to retrieve the pop3 mails:
fetchmailrc
Code: Select all
#### .fetchmailrc
set daemon 60
#set logfile "/var/services/homes/_currentusername/.Maildir/fetchmail.log"
set syslog

USER@DOMAIN.proc.POPUSER.POPDOMAIN
Code: Select all
#### .procmailrc
MAILDIR="/var/services/homes/USER@DOMAIN"
DEFAULT=$MAILDIR/.Maildir/
LOGFILE=/dev/null
VERBOSE=off

:0
.Maildir/

USER@DOMAIN_fetch
Code: Select all
#### .fetchmailrc
set daemon 60
#set logfile "/volume2/@appstore/MailStation/roundcubemail/logs/fetchmail.log"
set syslog
#### "POPUSER@POPDOMAIN"
poll "POPSERVER" with protocol POP3 and port 995:
        user "POPUSER@POPDOMAIN" pass "POPPASS" is "USER@DOMAIN" here
        options ssl sslcertck sslcertpath /var/packages/MailStation/target/roundcubemail/ext/.cert
        no keep
mda "/usr/syno/mailstation/sbin/procmail -m \'/var/packages/MailStation/target/roundcubemail/ext/USER@DOMAIN.proc.POPUSER.POPDOMAIN\'"
#### "POPUSER@POPDOMAIN"

procmailrc
Code: Select all
#### .procmailrc
MAILDIR="/var/services/homes/_currentusername"
DEFAULT=$MAILDIR/.Maildir/

----------------------------------------------------------------------------
This config files, work fine if is a Syno_User, but no if is a LDAP_User:
Code: Select all
The home dir for Syno_user = /var/services/homes/Syno_User
The home dir for LDAP_User = /var/services/homes/@LH-DOMAIN/61/USER-1000001

Then the dir that fetchmail looks for save the popmail doesnt exist, if is a LDAP_USER.
I tried to edit this configs manually for each LDAP_User, but i get this error from logs:
Code: Select all
fetchmail: starting fetchmail 6.3.17 daemon
/var/services/homes/USER@DOMAIN/.Maildir/fetchmail.pid: No such file or directory
fetchmail: lock creation failed.

I cant find where to change the VAR to the fetchmail.pid.
I already send a Ticket for support.
ISTU
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 09, 2012 9:25 pm

Re: MailStation stopped after powerfailure

Postby HarryPotter » Fri Mar 09, 2012 10:14 pm

Edwin_NL wrote:I have the same with Mailstation (DS211, DSM 4.0). No luck yet to fix. I can send eMail but can't get my external POP3 accounts.

Update to FW 2198, remove MailStation and reinstall the correct package for you model again.
*Please do not Private Message me for support questions; leave it on the forum so all members can learn. Thanks!*

DS713+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HD204UI (RAID0) / LMS 7.7.3-038
DS712+ / DSM 5.0-4493-5 / 2 x HDS721010KLA330 (RAID0)
DS110+ / DSM 5.0-4493-5 / HD154UI
DS408 / DSM 4.0 2265 / 2 x ST31000340AS (RAID0) + 1 x HDS721010KLA330
DS207+ / DSM 3.1.1639 / ST31000340AS + WD5000KS

2 Squeezebox 3 + Boom
Rapsody N35

APC Smart UPS SUA750i
User avatar
HarryPotter
Honorary Moderator
Honorary Moderator
 
Posts: 14247
Joined: Mon Oct 23, 2006 12:48 pm
Location: Switzerland

Re: Mail Station 2-040 doesn't fetch mail from external acco

Postby Edwin_NL » Sun Mar 11, 2012 10:50 am

Updating the firware to xxx8 did the trick, Thanks!

I had to reset the NAS before I could login again. (I got a white screen after upgrading).

Best Regards, Edwin.
Edwin_NL
I'm New!
I'm New!
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 20, 2012 7:49 pm

Next

Return to Mail Station

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest